Teknoloji

Yapay Zeka Destekli Ürün Fotoğrafçılığı Başladı: Düşündüğünüzden Daha Kolay!

Daha önce bir bilim kurgu unsuru olarak gördüğümüz Yapay Zeka, geçtiğimiz altı ayda kimsenin iddia edemeyeceği kadar hızlı gelişti. İşte bu noktada Yapay Zeka hayatımızın en büyük yardımcılarından biri haline geldi. Yeni bir görüntü, bundan çok daha fazlası olabileceğinin bir işaretidir. Dün ünlü bir yapay zeka geliştiricisi, kullandığı kolay araçlarla sıfırdan bir çalışma fotoğrafı yapmayı başardı. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Kaynak:https://twitter.com/LinusEkenstam/sta…

Ünlü yapay zeka geliştiricisi Linus, dün Twitter hesabında profesyonel iş fotoğraflarının yapay zeka araçları kullanılarak basitçe yapılabileceğini gösterdi.

Görselde gördüğünüz sadece ruj işini bulan Linus, fotoğrafın geri kalan tüm unsurlarını yapay zeka araçlarına bırakmış.

Bu örnekte görünen arka plan öğelerinin tümü, ünlü yapay zeka aracı Midjourney’den alınmıştır. Çalışmayı ve arka planı ortamdaymış gibi hissettiren gölgelendirme ve renk uyumu, Qreates adlı bir başka yapay zeka aracı sayesinde gerçekleştiriliyor.

Ünlü geliştirici, takipçilerine daha fazla ilham vermek için yapay zekadan yardım aldığı görüntüleri sosyal medyada da paylaştı.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zekanın başka hangi iş modellerinde kendi başına başarılı olabileceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu