Bakan Yerlikaya: “Kanunlardan aldığımız güçle huzurumuzu ve güvenliğimizi hedefleyen herkesle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkede huzur ve güvenliğe yönelik tehditlere karşı yasal çerçevede mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Gölbaşı İl Evi’nde düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüz Kadın Muhtarla Buluşma’ programına katıldı. Ülkenin dört bir yanından gelen kadın muhtarlara seslenen Bakan Yerlikaya, muhtarlığın önemine değinerek, “1829’dan günümüze 194 yıllık bir geçmişe sahip olan muhtarlık kurumumuz vatandaşlarımızın çaldığı ilk kapı olmuştur. Devletimizin şefkatli ve hizmet eli olan muhtarlarımız aynı zamanda ilçelerinin de elleridir.” “O bir ağabeydir, abladır, abladır. Özellikle kadın muhtarlarımız sevgi ve şefkatleriyle milletimize hizmeti farklı bir boyuta taşıyor. Kadınlar her görevde olduğu gibi vatandaş olarak da görevlerini yerine getirerek rol model olmaya devam ediyorlar. Muhtarlara en yeterli şekilde hizmet vereceğiz” dedi.
“Bugün 1.132 saygın kadın muhtarımız ülkemizin gücünü ortaya koyuyor.”
Kadın muhtarların Türkiye için önemli bir güç olduğuna dikkat çeken Bakan Yerlikaya, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılında 1.132 saygın kadın muhtarımız ülkemizin gücünü ortaya koymaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her zaman yanındayız. 21 yıldır muhtarlarımızın yanındayız, olmaya da devam ediyoruz. Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla 52 toplantı yapıldı. Bu toplantılara ülkemizin dört bir yanından toplam 38 bin muhtar katıldı. Böylece ilk kez muhtarlarımız sıkıntılarını, sıkıntılarını, beklentilerini doğrudan devletin tepesine aktarma ve paylaşma olanağına sahip oldular” dedi.
“2002’de 97 lira olan Muhtar ödeneği 11 bin 402 liraya çıkarıldı”
Bakan Yerlikaya, muhtarların sorunlarıyla yakından ilgilenmek için birçok faaliyet yürüttüklerini belirterek, “Muhtarlarımız için Bakanlığımız bünyesinde Muhtarlık Daire Başkanlığımız kuruldu. Muhtarlarımızın taleplerini yakından takip etmek amacıyla ‘Muhtar İşleri Daire Başkanlığı’ kuruldu. ‘ büyükşehir belediyelerinde, diğer belediyelerde ise ‘Muhtarlık İşleri Müdürlükleri’, valiliklerde hizmet vermeye başladı.” “Muhtarlarımızın taleplerini takip etmek üzere vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde ise başkan yardımcısı görevlendirdik. Ayrıca 2002 yılında 97 lira olan muhtar ödeneği 11 bin 402 liraya çıkarıldı. “dedi.
“Huzurumuzu ve güvenliğimizi engellemeye çalışan herkesle, hukuktan aldığımız güçle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”
Ülkede güvenliğin sağlanması için her zaman çalıştıklarını belirten Bakan Yerlikaya, “Barış ve inanç önce evde, mahallede başlar. İçişleri Bakanlığı ailesi olarak jandarmamızla birlikte 365 gün çalışıyoruz. Polis ve Sahil Güvenlik 81 ilde 600 bin çalışanımızla sokaklarımızın, caddelerimizin, şehirlerimizin huzur ve güven içinde olmasını sağlamak için.” “Kanunlardan aldığımız güçle terörle, çetelerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, huzur ve güvenliğimizi tehdit eden herkesle mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” dedi.
“Önümüzde yerel seçim var”
Bakan Yerlikaya, yapılacak yerel seçimlerde muhtarların çok önemli bir yere sahip olacağını belirterek, “Artık önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde siz değerli muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. İnşallah sizlerin gayretleriyle Halkımızın iradesi sandığa yansıyacak ve hizmet yolunda yeni bir dönem başlayacaktır.Biz Cumhurbaşkanımız, “Barışın ve huzurun mutlak tesisini sağlamak için muhtarlarımızın önderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizde güvenlik var” dedi. – ANKARA